Steunkousen

Steunkousen (ook wel compressiekousen genoemd) kunnen voor allerhande zaken een oplossing bieden, zoals spataders, thrombosepreventie na een operatie of bij zwangerschap, gezwollen benen door de hitte, lange vliegreizen, lang rechtstaan, een verminderde werking van het hart en nog veel meer. 

Soms maakt je arts een voorschrift op voor steunkousen, maar dat is niet noodzakelijk. Wel moeten steeds je benen opgemeten worden om de juiste maat te bepalen. Dit gebeurt altijd 's morgens, omdat je benen dan het minst gezwollen zijn. Je kan hiervoor een afspraak maken (telefonisch of via mail) of gewoon even binnen springen tussen 9u00-13u00 en 13u30-18u00. 

Ook voor bijkomende informatie in verband met het aan- en uittrekken, wassen en mogelijks afzakken kan je steeds bij ons terecht. We nemen graag de tijd om samen met jou een oplossing te zoeken. 

Indien nodig kan ook een meting met ons Pletix analysetoestel worden uitgevoerd. Dit toestel meet de doorbloeding in de onderbenen meten en zo nagaan of steunkousen een oplossing zouden kunnen bieden voor jou. Hiervoor maak je best steeds een afspraak.