Medicatienazicht

Neem je meerdere geneesmiddelen per dag?

Ben je niet helemaal zeker dat je ze correct inneemt?

Vergeet je ze af en toe in te nemen?

Voel je je soms niet goed nadat je een geneesmiddel hebt ingenomen?

Heb je vragen over je medicatie?

Je huisapotheker kan je helpen!

Om je vragen over je medicatie te beantwoorden , om je te helpen bij een correcte innamen van je geneesmiddelen en om er zeker van te zijn dat jouw behandeling wel degelijk de verwachte voordelen oplevert, kan je huisapotheker je een persoonlijke begeleiding aanbieden: een 'Medicatienazicht'.

Wat houdt een medicatienazicht in?

Het is de gelegenheid om het gebruik van je geneesmiddelen, hun gunstige effecten en hun eventuele bijwerkingen te bespreken met je huisapotheker. Afhankelijk van je verwachtingen of noden kan hij/zij oplossingen voorstellen om het gebruik van je medicatie te verbeteren en het effect van je behandeling te optimaliseren. Deze dienst wordt volledig terugbetaald door je ziekenfonds en is dus gratis voor jou. 

Heb ik hier recht op?

Als je elke dag 5 of meer (terugbetaalde) geneesmiddelen neemt kan je, in principe, genieten van een medicatienazicht in de apotheek. Vraag advies aan je huisapotheker. Hij/zij zal nagaan of je in aanmerking komt voor een terugbetaling van deze dienst. 

Moet ik mijn dokter hiervan op de hoogte brengen?

Het medicatienazicht is een begeleiding op maat die aanvullend is op die van je huisarts. Je huisapotheker brengt je huisarts op de hoogte en brengt verslag uit van het medicatienazicht. Als je apotheker voorstelt om je behandeling aan te passen, zal dat gebeuren in overleg met je huisarts, die je voorschrift zal aanpassen. 

Interesse?

Indien je graag een medicatienazicht laat uitvoeren, maak je hiervoor een afspraak. Dit kan ter plaatse in de apotheek, telefonisch of via mail. Twijfel zeker ook niet ons te contacteren bij vragen omtrent het medicatienazicht.