Zomerkriebels deel 1

Zomerkriebels deel 1

De maand juli is voorbij. Dat betekent dat de zomervakantie halfweg is. Het was een wisselvallige maand. Op alle vlak. Zon en regen wisselden elkaar af. Groene, oranje, rode en zelfs dieprode zones wisselden elkaar af. Reizen gebeurt nu, anderhalf jaar na de eerste lockdown, nog altijd niet met de vanzelfsprekendheid van voorheen. Uitzinnige vreugde en doffe ellende wisselden elkaar af: fantastische prestaties in de Tour de France en de Olympische Spelen, maar indrukwekkend menselijk leed door de overstromingen. En ook Katrien en ik wisselen elkaar af: tijdens de zomermaanden nemen we elk om de beurt verlof, zodat de apotheek open blijft. Mijn eerste zomermaand zat alvast vol leuke zomerkriebels. Ik deel ze graag. 

Zomerfruit

Als fruitliefhebber is de zomer voor mij een echt feest. Het begint in juni met verse aardbeien en de hele zomer lang is het genieten. Mijn topfavoriet van de laatste weken is meloen! Watermoelen, Galiameloen, Cantaloupe, Honingmeloen, Charentais, ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Op zijn smaakvolst in de zomer, calorie-arm en veelzijdig in zoete en hartige combinaties. Ik eet ze liefst als ontbijt in combinatie met plantaardige yoghurt en granola of havermout. Om de hele voormiddag te kunnen knallen, doe ik 2 schepjes van mijn favoriete RainPharma proteïneshake in de yoghurt: Simply Vanilla of Brazilian Passion. Frisser kan je dag niet starten! 

meloen melon shake breakfast

Zomerspanning

Spannende boeken en series zijn mijn ding. En zeker Scandinavische spannende boeken en series. Het zijn de beelden van de uitgestrekte landschappen vol dennen en sneeuw die me meeslepen. Het ruwe leven, daar in de kou, waar al die lijken en moorden en raadselachtige gebeurtenissen zich afspelen. Het zijn zeker ook de vaak ingetogen, zwijgzame, stugge personages in de series. Die uitstekend recherchewerk verrichten maar van hun privéleven een puinhoop maken. Heerlijk. En dus kijk ik, hartje zomer, naar oneindige sneeuwlandschappen en onderkoelde acteurs zoals Rebecka Martinsson. Voorlopig heb ik tijdens mijn zomervakantie echt zon nodig en reis ik naar het Zuiden. Maar als ik ooit meer dan 1x per jaar een lange vakantie neem, ga ik naar het hoge Noorden.

Sweden winter cold ice rebecka martinsson netflix

Zomerkoken

De basis van een gezond eetpatroon? Groenten! Dit heerlijke boek kreeg ik als verjaardagscadeau. Want verandering van spijs doet eten. En inspiratie om met gewone groenten ongewone dingen te doen, daar maak je mij super blij mee. Wil jij ook een gezond(er) eetpatroon op basis van groenten en hoogwaardige eiwitten? Dan begeleid ik je graag. Je kan een afspraak maken voor een gratis gezondheidsgesprek via mail of op 0479/29.33.81.

veg veggie vegetables cooking healthy jamie oliver

Zomeravontuur

Avontuur is voor mij vaker dichtbij huis dan exotisch veraf. Om te beginnen ben ik een superfan van Limburg - ik ben het allergelukkigst als ik door het bronsgroen eikenhout kan lopen of fietsen. Volgens het VRT nieuws trokken de meeste Belgen naar de kust en lieten ze de kunststeden links liggen. Aan mij zal het niet gelegen hebben. Ik bezocht deze zomer enkele dagen Gent en Brugge en dat waren heerlijke ontdekkingen. België heeft zoveel te bieden op vlak van natuur, cultuur, gastronomie en sportfaciliteiten. Soms vergeten we dat te gemakkelijk, vind ik. Het volgende avontuur waar ik alvast heel erg naar uitkijk, is de lancering van de Jungle Beauty Adventure Box van RainPharma en Goed gevoel. Op 18 augustus is hij pas beschikbaar, maar je kan hem best al op voorhand reserveren. Zoals we gewoon zijn van RainPharma krijg je voor een zacht prijsje een hele reeks natuurlijke verzorgingsproducten die lief zijn voor jouw huid en voor de wereld. Wil jij samen met ons op ontdekking? Bestel dan snel hier  jouw exemplaar want op = op. 

rainpharma jungle beauty adventure box

Heb jij ook een leuke zomermaand achter de rug? Wil je jouw zomeravonturen of tips delen? Ik hoor het graag via mail. Heb je nog een reeks avonturen voor de boeg? Geniet er van!

Liefs,
Nadine