echinacea boost je weerstand

Spannende tijden voor je immuunsysteem!

Je immuniteit is het samenspel van allerlei lichaamsprocessen die ervoor zorgen dat je niet ziek wordt. Je wordt dagelijks aan allerlei ziektemakers blootgesteld. Ze komen bij je terecht via de lucht, via oppervlakken die je aanraakt, via je kinderen die je knuffelt, via je huisdieren die je streelt. Dat is echter in normale omstandigheden geen enkel probleem. Je hebt je persoonlijke verdedigingsleger dat er alles aan doet om jouw lichaam te beschermen: je afweersysteem of immuniteit. Dat zorgt er voor dat eventuele bacteriën of virussen snel en efficiënt onschadelijk gemaakt en afgevoerd worden. Wonderlijk toch! 

Een goed werkend immuunsysteem is dus de basis van jouw gezondheid. Hoe verzorg je die basis best? Door goed voor jezelf te zorgen! En dat is niet zo moeilijk: gezonde voeding, voldoende bewegen, buitenlucht, voldoende slapen. Niet af en toe, maar op lange termijn. Daar loopt het soms mis. Want gezond eten is moeilijk als er ook zoveel lekkere ongezonde dingen zjin. Voldoende bewegen en frisse buitenlucht is een uitdaging als je een zittend beroep hebt. En slapen is belangrijk maar een leuke avond met vrienden of je partner is dat ook! 

Kies voor gezonde, verse voeding. Lekker en gezond zijn een fijn duo. Plan elke zondag een lange wandeling in, ongeacht het weer. Het geeft je zuurstof voor de rest van de week. En kruip een paar dagen wat vroeger onder de wol. Je voelt je een ander mens de dag nadien.

Het is een feit dat ons immuunsysteem bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In periodes waarin het immuunsysteem wordt uitgedaagd door duisternis, koud weer, stress of andere veeleisende factoren, kan het een goed idee zijn om supplementen te nemen met deze voedingsstoffen om onze voeding te ondersteunen. Bovendien zijn er ook specifieke bestanddelen die de immuniteit extra kracht geven. 

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine. We nemen het op via de voeding en we maken de actieve vorm zelf aan dankzij de UV stralen van de zon. Vitamine D heeft meerdere functies in het lichaam en een daarvan is de immuniteit versterken. Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D, zeker tijdens de wintermaanden, en nemen daarom best een extra supplement. 

Vitamine C zit in verschillende soorten verse groenten en fruit. Het gehalte daalt sterk als de versheid afneemt, maar ook door behandelen zoals koken en bakken. Vitamine C heeft een belangrijke functie in je immuunsysteem. 

Zink is een mineraal dat super krachtig werkt tegen virussen. Virussen veroorzaken bijvoorbeeld ook aften, wratjes en koortsblaren. Heb je daar regelmatig last van? Neem dan eens een kuur met zink. 

Probiotica zijn goede bacteriën. In tegenstelling tot de ziektekiemen die ons lichaam aanvallen, werken probiotica samen met ons lichaam om ons gezond te houden. Hoe ze dat doen, is het onderwerp van veel studies. Het belang van goede bacteriën voor onze gezondheid werd lang onderschat. Maar nu weten we dat ze onmisbaar zijn!

Plantenextracten zijn al jaren de favoriet van mensen die op een natuurlijke manier gezond willen blijven. Echinacea, tijm, heemst, weegbree en vlier zijn slechts enkele voorbeelden. Het is echt super belangrijk om te beseffen dat 'natuurlijk' en 'veilig' geen synoniemen zijn. En ook dat 'natuurlijk' niet altijd betekent: efficiënt. 

Wil jij weten hoe je de komende gure maanden best doorkomt? Wil jij weten of je supplementen nodig hebt of zo ja, welke dan? Wil jij natuurlijke geneesmiddelen die gegarandeerd veilig en efficiënt zijn? Dan ga je naar je apotheker! Wij helpen je graag verder. 

Apotheek Binnenhof
Binnenhof 14, 3980 Tessenderlo
013/66.11.17 - 0479/29.33.81 - info@apotheekbinnenhof.be

Bezoek ook onze webshop