Medicatie

Wanneer u medicatie nodig heeft, krijgt u bij ons steeds uitleg over de werking van het geneesmiddel en hoe het moet ingenomen worden. Indien nodig wijzen we op mogelijke nevenwerkingen of interacties met voeding of andere geneesmiddelen. We adviseren graag over aanvullende producten of verzorgingen om de behandeling optimaal te laten verlopen.

Medicatieschema

Om onze zorgtaak beter in te vullen, zijn we gestart met het maken van medicatieschema's. Dit is een overzicht van alle medicatie die een patiënt moet innemen, met in detail waarvoor de medicatie dient, hoeveel er moet ingenomen worden en op welk moment van de dag. Bepaalde voorzorgsmaatregelen worden ook op het schema aangeduid.

Het is een uitstekend hulpmiddel voor de patiënt, zijn arts en zijn omgeving (partner, kinderen, eventueel verpleegkundige) om de inname van de medicatie optimaal te laten verlopen. Wil u zelf ook graag een medicatieschema? Vraag er gerust naar!

Medicatiebeoordeling

Indien gewenst, kunnen we op basis van het medicatieschema overgaan tot een medicatiebeoordeling. De bedoeling hiervan is om na te gaan of de medicatie in eerste instantie optimaal is voor de behandeling van de patiënt. Er wordt gecontroleerd welke de nevenwerkingen kunnen zijn en welke interacties er ontstaan door bepaalde medicijnen samen te gebruiken.

Bij voorkeur wordt ook de huisarts betrokken bij deze beoordeling, omdat hij een goed zicht heeft op de ziektetoestand en de klinische parameters (bloeddruk, cholesterol, insuline, ...) van de patiënt. Een medicatiebeoordeling heeft een belangrijke meerwaarde op voor de patiënt, we helpen hem om zijn eigen gezondheid in handen te nemen. 

Vragen?

Heeft u vragen of wenst u bijkomende informatie? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.