Veelgestelde vragen over huidanalyse

  1. Wat is huidanalyse precies?
  2. Is een huidanalyse pijnlijk en moet ik bepaalde voorzorgen nemen?
  3. Hoe veel kost een huidanalyse en hoe lang duurt ze?
  4. Waardoor krijg ik een droge huid?
  5. Ik heb last van acne, komt dit door het eten van vettig voedsel?
  6. Met welke producten werken jullie bij apotheek Binnenhof?
     

1. Wat is huidanalyse precies?

Bij een huidanalyse gebruiken we een professioneel toestel om de toestand van uw huid te meten: vochtgehalte, vetgehalte, elasticiteit, zuurtegraad, melanine, …. Via een digitaal scherm kunt u zelf meevolgen!

Die parameters bepalen mee hoe uw huid eruit ziet of aanvoelt. Een te hoog vetgehalte doet de huid glimmen, een te laag vochtgehalte geeft een onaangenaam trekkerig gevoel. Met aangepaste producten verbetert zowel het uitzicht als het aanvoelen van de huid. Een analyse met het toestel geeft in detail de behoeften van uw huid weer. Zo kunnen wij de perfecte verzorging adviseren.

Een huidanalyse kan onbeperkt herhaald worden. De behoeften van de huid variëren naargelang het seizoen of de omstandigheden: kou, droogte, vakantie, stress. Het is soms handig om een huidanalyse te herhalen of snel een enkele huidparameters te meten. Wanneer u de aangepaste producten al een tijdje gebruikt, kunnen we de evolutie nagaan van parameters die bij de eerste analyse minder goed scoorden.

2. Is een huidanalyse pijnlijk en moet ik bepaalde voorzorgen nemen?

Een huidanalyse is niet pijnlijk. We gebruiken pennen met een sensor om de parameters te testen. De pen wordt op de huid gezet en zachtjes aangedrukt. De pennen worden na elke analyse ontsmet. Er zijn geen speciale voorzorgen nodig.

3. Hoe veel kost een huidanalyse en hoe lang duurt ze?

Een huidanalyse is gratis, ook als u meerdere keren komt. Een volledige analyse duurt 20 minuten en we bespreken onmiddellijk de resultaten. U krijgt een individuele fiche mee met het resultaat en eventueel productadvies. We rekenen een half uurtje per persoon. Om u de volledige aandacht te kunnen schenken, werken we op afspraak. Dit kan telefonisch (013/66.11.17) of via mail (info@apotheekbinnenhof.be).

4. Waardoor krijg ik een droge huid?

De huid bestaat uit een huidcellen, talgklieren en bloedvaten. De talgklieren zorgen voor de aanmaak van huidsmeer om de huid soepel te houden. Het vocht in de huid wordt vastgehouden door specifieke moleculen (natural moisturizing factors, NMF). De redenen voor een droge huid zijn heel divers: huidtype, weersomstandigheden, hormonen, sportbeoefening… Een droge huid kan ontstaan wanneer er te weinig huidsmeer wordt geproduceerd of wanneer er te weinig NMF aanwezig zijn. Afhankelijk van de oorzaak moet de huid worden gevoed (karitéboter, oliën, …) of dient het vochttekort aangevuld en vergrendeld te worden in de bovenste huidlaag. … Een droge huid prima worden verzorgd met een aangepast product. De huid wordt terug soepel, jeuk, schilfertjes en roodheid verdwijnen en de huid voelt opnieuw comfortabel aan.

5. Ik heb last van acne, komt dit door het eten van vettig voedsel?

Er is geen bewijs dat voedsel de vorming van puistjes bevordert! Acné ontstaat doordat talgklieren in de huid meer talg produceren dan nodig om soepel te blijven. Die overdaad aan huidsmeer blijft als een blinkende laag over de huid liggen en verstopt de poriën. De huid wordt daardoor een ideaal milieu voor bepaalde bacteriën en het gevolg is een ontsteking van de talgkliertjes met roodheid en ettervorming. De talgproductie wordt gereguleerd door onze hormonen en externe factoren zoals UV-stralen (zon, zonnebank) maar kan ook ontregeld worden door inname van bepaalde geneesmiddelen of onaangepaste huidverzorging. Het is belangrijk om een huid met acne op de juiste manier te behandelen. Lichte tot matige acne zal veel verbeteren door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten. Ernstige acne vraagt in eerste instantie om het gebruik van specifieke medicatie, vooral om littekens te voorkomen. Maar ook in dat geval zijn aangepaste verzorgingsproducten nodig, om de neveneffecten van de medicatie te verlichten.

6. Met welke producten werken jullie bij apotheek Binnenhof?

Onze huidverzorgingsproducten zijn afkomstig van de laboratoria Louis Widmer, Bioderma, Avène, Lierac en Nuxe. Die laboratoria doen wetenschappelijk onderzoek naar de werking en de veiligheid van hun producten. Alle producten zijn dermatologisch getest om veilig te kunnen worden gebruikt door de meest gevoelige en allergische huidtypes.

Nog vragen over huidanalyse?

Heeft u nog vragen over uw huid? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdags.