Veelgestelde vragen over haaranalyse

  1. Wat is een haaranalyse precies ?
  2. Doet een haaranalyse pijn?
  3. Hoe veel kost een haaranalyse en hoe lang duurt ze?
  4. Wat zijn de oorzaken van haaruitval?
  5. Wat kan ik doen tegen haaruitval?
  6. Met welke producten werkt bij apotheek Binnenhof?
     

1. Wat is een haaranalyse precies ?

Tijdens een haaranalyse gebruiken we een meettoestel om de hoofdhuid en het haar van wortel tot schacht te bekijken. Met een camera zien we de haren en de wortel 1000x vergroot zodat de conditie van het haar en hoofdhuid duidelijk zichtbaar wordt. Zo kunnen we een gepaste oplossing voorstellen voor eventuele problemen.

2. Doet een haaranalyse pijn?

Een haaranalyse is pijnloos. Om een beeld te krijgen van de kwaliteit van het haar, bekijken we ook de haarwortel met de camera. Hiervoor moeten we enkele haren uittrekken met een pincet, wat eventjes een vervelend gevoel kan geven.

3. Hoe veel kost een haaranalyse en hoe lang duurt ze?

Een haaranalyse is gratis en zonder aankoopverplichting. Tijdens de analyse wordt de toestand van uw hoofdhuid en haar besproken. Na de analyse geven we een individuele fiche mee met eventueel productadvies. Een volledige analyse duurt 20 minuten en kan steeds worden herhaald. We werken op afspraak. U kunt hiervoor bellen op 013 66 11 17 of mailen naar info@apotheekbinnenhof.be.

4. Wat zijn de oorzaken van haaruitval?

Haaruitval treft zowel mannen als vrouwen. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen. Kaalheid bij mannen is vaak familiaal. Bij vrouwen is haarverlies meestal te wijten aan stress of hormonale factoren maar ook genetische voorbestemming kan een rol spelen. Soms zijn geneesmiddelen of behandelingen de boosdoener, bijvoorbeeld bij chemotherapie. Er zijn ook bepaalde ziektes die de hoofdhuid treffen (eczeem, psoriasis, …).

5. Wat kan ik doen tegen haaruitval?

De behandeling tegen haaruitval is afhankelijk van de oorzaak. De voorgeschiedenis van de patiënt en het resultaat van de haaranalyse geven een goed beeld van de mogelijke oorzaken. Dit bepaalt welke behandeling wordt voorgesteld.

We bereiken de beste resultaten met een specifieke kuur tegen haaruitval. Hierbij worden de producten rechtstreeks op de hoofdhuid aangebracht. Ze dringen doorheen de hoofdhuid rechtstreeks naar de haarwortel, de basis van het haar. Omdat haar een trage groeicyclus heeft, zijn de behandelingen tegen haaruitval van langere duur. Meestal wordt verwacht om de producten gedurende 3 maanden 1 à 2x per week te gebruiken, indien nodig met aanvulling van een dagelijks in te nemen voedingssupplement.
Het grote voordeel van onze producten is dat de haren al vanaf het eerste gebruik mooier, glanzender en sterker zijn.

6. Met welke producten werkt apotheek Binnenhof?

Er zijn twee gamma’s voor het haar: Phyto en René Furterer. Beide merken hebben producten om het haar te behandelen bij problemen zoals droog haar, vet haar, schilfertjes, jeuk, roodheid, haaruitval. Ze hebben uiteraard ook verzorging voor haar met specifieke behoeften: fijn haar zonder volume, krullen, gekleurd haar, dof haar. Hun afwerkingsproducten zijn weinig gekend maar heel fijn om te gebruiken: gel, mousse, haarlak, glansspray, wax. En dit allemaal met respect voor de natuurlijkheid van het haar en de hoofdhuid, zonder siliconen en gegarandeerd hypoallergeen.

Phyto heeft bovendien haarkleuringen die kunnen worden gebruikt door mensen die allergisch zijn voor andere haarkleurmiddelen: uniek en met een natuurlijk, gezond resultaat.

Nog vragen over haaranalyse?

Heeft u nog vragen over uw haar? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdags.